Cerere de preluare coletNou

De ce nu este indicat sa iti inlocuiesti cutitul superior din metal tocit cu un cutit nou superior ceramic?

Se observa o tendinta de achizitie si de inlocuire a lamelor de tuns din metal tocite cu cele ceramice. Toata lumea stie foarte bine avantajele utilizarii cutitelor ceramice (rezistenta, temperatura, calitatea taierii si multe altele). Aceasta tendinta se datoreaza mai multor motive,dar cel mai important dintre ele este ca saloanele de infrumusetare nu reusesc sa gaseasca un partener de nadejde care sa se ocupe de ascutirea cutitelor si a instrumentelor de tuns. Din acest motiv este mai comod achizitionarea unor lame noi , superioare ceramice si inlocuirea cutitelor din metal tocite cu acestea.

Ce ar fi daca cineva ar avea o solutie care te-ar costa cu 60% mai putin decat achizitionarea unui cutit ceramic?

Pentru a intelege de ce nu recomandam inlocuirea cutitelor din metal tocite cu cele ceramice trebuie sa explicam functionarea cutitelor. Partile componente ale cutitelor sunt:

1. Suruburi de prindere

2. Cutitul inferior

3. Cutitul superior

4. Soclu (prinderea pe masina de tuns)

5. Ghidaj de plastic ( se pune intre arcul de tensionare si cutitul superior)

6. Arc de tensionare (apasa cutitul superior pe cel inferior)

 Dupa ce cutitul este prins in masina de tuns prin soclul de prindere, arcul de tensionare trebuie sa apese cutitul superior pe cel inferior cu o forta optima, iar atunci cutitul superior poate incepe glisarea pe cutitul inferior. Daca arcul nu este suficient de strans atunci in timpul taierii o sa intre par intre lame si se pot gripa, iar daca arcul este prea strans atunci va suprasolicita masina de tuns, rezultand incalzirea cutitului si a masinii. Pentru ca lucrurile sa functioneze la parametri optimi trebuie sa avem un echilibru intre urmatoarele piese:

  • masina de tuns trebuie sa prinda bine soclul
  • arcul de tensionare sa fie bine reglat
  • cutitul superior si cel inferior sa fie perfect prelucrate si
  • piesele care executa miscare sa fie lubrifiate

Suprafata de contact a cutitului inferior cu cel superior trebuie sa fie perfect plana si prelucrata cu toleranta de microni. In momentul in care cutitul incepe sa se toceasca vor aparea niste microdenivelari pe suprafata cutitelor care se vor accentua pana cand intr-un final cutitul se va toci complet. In acest moment se obisnuieste inlocuirea cutitului superior din metal cu unul ceramic.

In momentul in care cutitul ceramic superior perfect plan se pune pe cutitul inferior denivelat si se porneste masina de tuns, in cutitul inferior se vor accentua semnificativ acele microdenivelari cauzand o uzura puternica acestuia (uneori producand chiar si o uzura atat de puternica incat se poate ajunge la deteriorarea totala a cutitului inferior).

Dezavantajul uzurii consta in faptul ca acele cutite vor trebui prelucrate in repetate randuri cu pierderi semnificative din grosimea lor la fiecare prelucrare pentru a ajunge la o planeitate perfecta cu cutitul superior.

Contact us

Szabolcs Bartos
Str Anton Pann nr. 29/A
440084 Satu Mare, Romania
+4 0740 862 135
info@ascutit.com

Contact form

Pentru a ne contacta va rugam sa folositi formularul de mai jos. Toate campurile sunt obligatorii. Va multumim!
Nume
Email
Telefon
Subiect
Mesajul dvs.
Trimite